(Ezt ugyan mar kozzetettem a szemelyes blogomon, es meg magam nem probaltam ki, de azert itt is megosztom)
Angolul:
Gluten Free Sugar free high Protein Banana Bread (modified from the Wannabe Chef recipe)
Prep time: 15 minutes
Cook time: 55 minutes
Ingredients(Makes 1 loaf):
1 1/2 cups almond meal or almond flour
4 eggs
1/4 cup coconut oil
1/2 cup Stevia baking blend (or You can use maple syrup, honey or brown sugar. Just increase it to 1-1/2C.)
3 medium bananas, mashed(about 3/4 cup banana puree)
1 teaspoon vanilla extract
3/4 teaspoon cinnamon
1/2 teaspoon nutmeg
3/4 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
1/2 cup walnuts or raisin, blue berries, (optional)
1/2 cup dark chocolate chips or carob chips (this is what I used here)
Method:
Preheat your oven to 350 degrees.
In a large bowl, mix together the almond flour, eggs, oil, sugar, mashed bananas, vanilla, cinnamon, nutmeg, baking powder, and salt until there are no clumps.
Fold the walnuts, chocolate chips, or any other mix-ins you might want into the batter.
Lightly grease a 5 x 10 or similar sized loaf pan and pour in the batter.Bake for 55 minutes or until a cake tester inserted in the center comes out clean.
Remove from the oven and let cool completely before slicing.
Magyarul:
Gluten- es cukormentes, magas protein tartalmu banankenyer (a Wannabe Chef receptje alapjan - kicsit modositva)
Elokeszitesi ido: 15 perc
Sutesi ido: 55 perc
Osszetevok (egy veknihez):
1 1/2 pohar (vagy bogre, de a lenyeg ugye az arany, szoval tok mindegy, csak ugyanaz legyen vegig a mereshez hasznalt edeny, amugy meg kb negyed liternyi mennyisegrol van szo) manduladara vagy mandulaliszt
4 tojas
1/4 pohar kokuszolaj
1/2 pohar suteshez hasznalhato Stevia (a stevia egy, a xilithez hasonlo edesitoszer, 0 kaloriaval, fogyozoknak, cukorbetegeknek, kurva gazdag egeszsegmaniasoknak - csak eppen a sutest nem birja valami jol, ezert kifejlesztettek egy olyan valtozatat, amit suteshez is lehet hasznalni... Amerika...) - vagy: 1-1/2 pohar mez vagy barna cukor stevia helyett
3 kozepes banan puresitve (kb 3/4 poharnyi pure formaban)
1 teaskanal vanilia kivonat
3/4 teaskanal fahej
1/2 teaskanal szerecsendio
3/4 teaskanal sutopor
1/2 teaskanal so
1/2 pohar dio vagy mazsola, afonya (tetszoleges)
1/2 pohar feketecsokolade darabkak vagy szentjanoskenyer darabkak (o az utobbit hasznalta)
Elkeszites:
Melegitsuk elo a sutot 180 fokra. Keverjuk el csomomentesen a mandulalisztet a tojasokkal, az olajjal, cukorral, banannal, vaniliaval, fahejjal, szerecsendioval, sutoporral es soval.
Adjuk hozza a csoki darabkakat, diot es egyebet, amit csak bele szeretnenk keverni a tesztaba.
Vajazzunk ki vekony retegben egy kb 12 x 25 cm melyebb tepsit, majd ontsuk bele a tesztat.
Sussuk 55 percig vagy addig, ameddig a sutibe szurt vekony palcara mar nem ragad ra a suletlen teszta. (itt Amerikaban mar un. 'suti tesztelo' is van. Ujabb fogyasztopiaci lyuk, amit be lehet tomni.. xD Otthon egyszeruen tut vagy villat hasznalunk erre a celra)
Ekkor vegyuk ki a sutobol, es hagyjuk teljesen kiulni, mielott felszeleteljuk.
*Jah, igen, onkenyesen atneveztem paleora :P
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése